Председателят на общинския съвет в Плевен Мартин Митев се обяви против закриването на училища

13:30, 23 дек 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на общинския съвет Мартин Митев се обяви днес против закриването на две основни  училища в града- „Васил Левски” и „Никола Вапцаров”. Предложението за закриването им беше внесено за гласуване на общинската сесия вчера от кмета Георг Спартански.  Разглеждането и  гласуването на предложението обаче беше отложено за 15 март следващата година.

Според Митев не са изчерпани всички възможни управленски решения. Затова на сесията на 15 март кметът трябва да внесе в общинския съвет цялостна концепция за оптимизация на образователната инфраструктура, включваща анализ на съществуващата мрежа, мерки за оздравяване и преструктуриране на училищата със съответните срокове и финансов ресурс.

„Против съм закриването на тези две училища по този начин. Не може да бъде взето решение на базата на предложение, което не е добре мотивирано, като изключим финансовата мотивировка”, подчерта Мартин Митев. Според него в  решенията за закриване на двете училища няма оценка на риска от тези действия.

 Митев подчерта, че закриването е крайна мярка.

Той призна, че е възможно в крайна сметка да се стигне до закриване, но преди това трябва да се опитат и други решения.

В мотивите си за своето предложение кметът Георг Спартански беше изложил натрупани дългове на двете училища и малкият брой ученици

.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама