Забрана за отглеждане на декоративни птици и пчели в града предлага администрацията в Търговище

07:32, 23 дек 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Промяна в Наредбата за опазване на обществения ред, в частта за отглеждане на домашни животни, предлага Общинската администрация в Търговище. Измененията и допълненията са в отговор на зачестили сигнали за нарушаване тишината и спокойствието в жилищни райони, притеснения от зарази, невъзможност да се изпълнят изискванията на различни нормативи и други. Такива жалби са изпратени от граждани на Търговище и до омбудсмана Мая Манолова.

В тази връзка се предлага въвеждане на забрана за отглеждането на декоративни животни и птици в мазета, тавани, гаражи, стълбищни площадки, тераси на жилищни сгради. Отглеждането на такива птици и животни в дворни места и околоблокови пространства, ще бъде възможно само с писмено съгласие на непосредствените съседи. Трябва да се спазват санитарно-хигиенните изисквания и да не се допуска замърсяване.

В предлаганите промени се конкретизират и текстове, забраняващи отглеждането на селскостопански животни и пчелни семейства в града. Забраната не се отнася за зоните за земеделски труд и отдих, както и кварталите Въбел и Бряг. Устройването на пчелини в тях става по реда на Закона за пчеларството.              

Мотивите към предложението за изменения и допълнения на Наредбата за опазване на обществения ред и текстовете, които засягат, са публикувани на сайта на Общината.

Община Търговище приема предложения и становища, относно Проекта за изменение и допълнение на Наредбата, на e-mail: [email protected] или в Центъра за административно обслужване на Община Търговище, както и на адрес: Община Търговище, гр. Търговище, пл.”Свобода”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама