Поредно признание за русенски талант

11:25, 01 дек 16 / Култура 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жулиета Иванова от вокално студио за поп и джаз „Икономов” се завърна със специален приз в номинация „Поп музика” от конкурса „Каунас талант”, провел се от 24 до 29 ноември в гр. Каунас, Литва.

Това съобщиха от Община Русе днес.

В конкурса са участвали представители на 16 държави, които се представиха с три песни в различни стилове. Вокалният педагог Вили Икономов е член на международното жури по покана на директора на конкурса заедно с други негови колеги, които представят свои участници.

В рамките на конкурса участниците и членовете на журито са се включили и в две екскурзии в градовете Каунас и Вилнюс, като са посетили и майсторски класове на различни вокални специалисти. Жулиета Иванова посети майсторския клас на Ендла Мурд от Естония, а за членовете на журито е организиран майсторски клас, проведен от Дойна Елена Бенту от Румъния.

Награждаването на участниците, вокалните педагози и членовете на журито е било в залата на общинския съвет на Каунас. Лично кметът на града е приветствал участниците и гостите и връчи наградите на призьорите.

Жулиета Иванова е получила почетен диплом и предметна награда, както и покана за участие в голям музикален фестивал в Македония през 2017 година от директора на конкурса, който е бил сред членовете на конкурсното жури. Вили Икономов е получил почетна грамота за подготовката на своя участник в конкурса и предметна награда.

Гала-концертът се е състоял в зала Залгирио Арена Каунас пред 7 хилядна публика. Третият конкурсен ден и гала-концертът са се излъчвали на живо от националната телевизия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама