Включват и родителите в кампанията за здравословно хранене в бургаските училища

20:04, 30 ное 16 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Концепцията на общинската програма за здравословно хранене в учебните заведения предвижда да се разшири оптимално обхватът ѝ. Следващата стъпка е да включим и родителите. Имаме готовност при интерес да въведем  и опция за електронни заявки на дневно или седмично меню през е-платформа. Резултатите от въвеждането на програмата за здравословно хранене към момента са положителни". Това заяви на работна среща между представители на Агенцията по храните, РЗИ, директори на учебни заведения и наематели на училищни столове бургаският кмет Димитър Николов.

Зам.-кметът Йорданка Ананиева уточни, че през календарната 2017 г. е предвидена мащабна кампания за популяризиране на здравословното хранене, която включва различни активности с родителите.

По време на срещата беше дискутирана и идеята да бъде създадена работна група, която да изготви конкретни предложения за асортимент от здравословни храни, които могат да се предлагат в училищните павилиони.

Те ще бъдат подготвени от представители на Общината, директори на учебни заведения и наематели на училищни столове. Списъкът ще бъде предоставен за одобрение на компетентните институции, за да се официализира.

Идеята е по този начин да се осигури по-голяма вариативност и опция за избор в полза на здравословните продукти, като едновременно се спазят изискванията по всички действащи стандарти, обясни Йорданка Ананиева. Тя уточни, че контролните мерки по изпълнение на изискванията на програмата за здравословно хранене в учебните заведения са изключително строги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама