Частни съдебни изпълнители консултираха безплатно шуменци

17:52, 30 ное 16 25 3113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Частни съдебни изпълнители консултираха безплатно граждани в Шумен.

Консултациите са част от информационната кампания “Как да защитим правата си като длъжници и кредитори”. Инициативата на Камарата на частните съдебни изпълнители със съдействието на Националното сдружение на общините в България не успя да предизвика голям интерес. В приемната в зала 304 на Община Шумен на въпросите на граждани отговаряха Даниела Златева, Ана Лефтерова, Ясен Бойчев и Росен Русев.

„Кампанията се прави, защото голяма част от хората не знаят какви са правата и задълженията им в едно изпълнително производство- като длъжници или взискатели. Ако познават правата си, ще бъде много по-лесно за тях и за нас”, обясни Росен Русев.

Даниела Златева коментира, че най-често шуменци се интересуват от начините за разсрочване на задължения. „В такъв случай е възможно разсрочване по реда на чл. 454 от ГПК.  30 % от сумата се внася от длъжника след получаване на поканата за доброволно изпълнение, а след това всеки месец по 10%  до приключване на делото. Този вариант е доста предпочитан от длъжниците от гледна точка на това, че не ги натоварва с големи разноски в самото начало, планират си разходите и тези, които имат желание, обслужват кредита добросъвестно и го приключват, без повече неудобства за семейния бюджет”, обясни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама