БСП-София почете паметта на кубинския лидер Фидел Кастро

15:41, 30 ное 16 / Политика 25 983 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на БСП-София Калоян Паргов, членове на Изпълнителното бюро на Градския съвет на столичните социалисти и общински съветници от групата на БСП Лява България почетоха паметта на бившия лидер на Комунистическата партия на Куба Фидел Кастро.

Кастро почина в петък, 25-и ноември, на 90-годишна възраст. Представителите на БСП пък за да почетат паметта на диктатора поднесоха цветя и писаха в съболезнователната книга, която беше поставена в посолството на Куба в София.

"Фидел Кастро е последният Ел Команданте, велик лидер, бащата на кубинската революция", каза Калоян Паргов и допълни, че той е "истински пример в борбата за един по-справедлив свят. пример за патриотизъм, за това как трябва да бъдат отстоявани идеите и за борбата за бедните и тяхното право да водят достоен живот. Историята ще го помни",

Припомняме, че Кастро беше един от най-дълго управлявалите държавни лидери в света - 49 години начело на комунистическа Куба, след като завзема властта с революцията през 1959 г. и прави пълни реформи в Куба, влиза в остра конфронтация и сблъсъци със САЩ и се сближава със Съветския съюз и след това Русия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама