Десетметрова коледна елха грейва в Приморско на Никулден

17:47, 29 ное 16 25 644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И тази година община Приморско е подготвила богата програма, с която ще отбележи 6 декември – Ден на Св. Николай Чудотворец. За празника на рибарите, моряците и банкерите в морския град ще грейне и 10-метрова коледна елха.

Празникът в Приморско ще започне в църквата „Св. св. Кирил и Методий“, където от 9 часа отец Гавраил ще отслужи тържествена литургия.  За 10 часа е предвидено началото на литийно шествие до пристанището, където с венци в морето ще бъдат почетени загиналите моряци и рибари.

Празничната програма ще продължи пред сградата на Общината, където от 10.30 часа ще се раздава за здраве осветена рибена чорба, риба и вино.  Своите поздравления към жителите и гостите на Приморско ще поднесе кметът д-р Димитър Германов.

И тази година от водолазен център „Посейдон“ ще почетат празника с гмуркане до подводния параклис, който носи името на Св. Никола. Подводничарите ще почистят свещеното място, а след това с прясна риба ще забъркат традиционната рибена чорба. Всичко това ще се състои от 11 часа в местността, известна като „Крокодилите“.

В Китен също са подготвили празнична програма, с която ще отбележат Никулден. Рибена чорба, печена риба, вино,музика, танци и забавления са малка част от програмата на морския курорт. Тя ще започне от 11.30 часа пред сградата на кметството.

Освен празненствата за Никулден, морската община е подготвила още изненади, с които ще зарадва децата. 10-метрова коледна елха, монтирана пред сградата на Общината ще грейне в пълния си блясък след обратно броене в 17.30 часа. Блесналият в светлини коледен символ ще постави началото на Коледните и Новогодишни празници в Приморско.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама