Жена, теглила пари от дебитна карта на пенсионер е осъдена във Велико Търново

17:32, 29 ное 16 25 857 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново, 56-годишна жена, теглила пари от дебитна карта на пенсионер по болест, без неговото съгласие е осъдена на една година и четири месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 НК е отложено с изпитателен срок от три години и глоба 300 лева.

Анка Т. е призната за виновна за това, че в периода от 26.09.2015 г. до 03.11.2015 г. в гр.Велико Търново и в с.Ресен, обл.В.Търново, при условията на продължавано престъпление, използвала платежен инструмент – банкова карта, без съгласието на титуляря, като извършила десет транзакции от АТМ и изтеглила сумата от общо 2550 лева - престъпление по чл. 249, ал. 1, вр. с чл. 26 от НК.

Обвиняемата работела в гр. В.Търново, но живеела в село Ресен. В свободното си време посещавала дома на пострадалия, който живеел с родителите си и помагала на възрастната двойка, без да получава в замяна някакво възнаграждение. Когато ходела в къщата на семейство влизала и в стаята на пострадалия, за да го види.

Той бил пенсионер по болест, бивш военнослужещ, като след претърпян инцидент, бил по-трудно подвижен. Рядко излизал от жилището, предимно за да пазарува. След превеждане на месечната пенсия лично теглел парите си – винаги до 200 лева, като останала сума оставала по сметката му.

При едно от посещенията си, през септември 2015 г., обвиняемата успяла да вземе дебитната карта от портмонето му, без той да забележи. След като взела картата, на няколко пъти в гр. Велико Търново и в с. Ресен изтеглила парични суми на обща стойност 2550 лева.

Присъдата подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама