Хранят 100 старозагорци по европроект

17:11, 29 ное 16 25 974 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В община Стара Загора стартира прием на заявления от кандидат-потребители за ползване на социалната услуга „топъл обяд“ в изпълнение на проект „Осигуряване на топъл обяд в община Стара Загора – 2016“. Той се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Проектът предвижда ежедневно предоставяне на топъл обяд на 100 лица в периода декември  2016 г. – 30.04.2017 г. Храната ще се предоставя в работните дни от месеците. Проектът включва и предоставянето на съпътстващи мерки за хората, които ще получават топъл обяд. Те ще бъдат съобразени с нуждата и желанието на потребителите и при отчитане спецификата на всеки конкретен случай. Чрез предоставянето им се цели разширяване на подкрепата в посока социално включване и превенция на социалната изолация.

За коректното подбиране на потребителите се предвижда съвместна дейност с Дирекция "Социално подпомагане" Стара Загора, което ще гарантира, че услугата, която ще се предоставя чрез проекта ще достигне точно до хората, за които е предназначена.

Топлият обяд ще се дава в Стол № 7 на ул. „Подполковник Калитин“ № 28. Приготвяната храна е за консумация в дома и ще бъде разсипвана в съдове, осигурени от самите потребители.

Право да подават заявление-декларация за ползване на услугата имат лица и семейства на месечно социално подпомагане, самотноживеещи, скитащи и бездомни лица.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама