Богата коледна и новогодишна програма подготвя Община Русе

16:48, 29 ное 16 / Култура 25 1092 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 29.11.2016 г., в Заседателна зала се проведе пресконференция по повод предстоящия Коледно-новогодишен фестивал Русе 2016, който обещава наситена и интересна програма за русенци и гости на града. Информация за събитието съобщават домакините от Община Русе.

На срещата с медиите са присъствали директорът Дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, началникът на отдел „Култура“ Ива Чавдарова и директорът на ОП „Русе Арт“ Мариан Савов. 

Петрова е представила коледно-новогодишната програма, която официално ще бъде открита на 2-ри декември със запалването светлините на коледната елха от 17:15 часа на площада пред Общината. В следващите дни, в партньорство с Италиански културен институт, ще бъдат представени 4 съвременни италиански филма на известни и атрактивни актьори и режисьори. Това са „Родина“, „Била ли си на луната?“, „Златното момче“ и „Променливо време с вероятни подобрения“. Те ще бъдат прожектирани в периода 5-8 декември, от 18 часа, в зала „Европа“ на Доходно здание. 

Дълго чакано от русенци е и традиционното „Коледно надиграване“, което ще се проведе на 10-ти декември от 17:30 часа. То отново ще бъде съпътствано от богата концертна и конкурсна програма с участието на танцови състави и клубове за народни танци от Русе и региона. 

На 20-ти декември от 19 часа в Доходно здание – коледен концерт-спектакъл на Васил Петров „Swing christmas“, с участието на Станислав Арабаджиев.  

Настроение за любителите на коледните песни ще донесе срещата им с Веселин Маринов на 22-ри декември, когато организаторите плануват да се проведе коледен концерт-спектакъл на градския площад от 18 часа. 

На 21-и стартира и изключително атрактивния Международен фестивал на ледените фигури Русе айс фест 2016, когато русенци ще могат да видят уникалните фигури от лед, направени от скулптори от 8 държави. Темата на тазгодишното издание на фестивала е „Замръзналото кралство“, а организаторите планират той да бъде достъпен за зрителите до 15 февруари. Това ще бъде възможно в специално хале с хладилно оборудване, което ще даде по-дълъг живот на ледените скулптури. Леден фестивал на закрито се случва за първи път не само в България, а и на Балканите, с което Русе добавя още една премиера към стотиците първи неща, с които е известен, заявяват организаторите. 

От 23 часа, навръх Нова година, под надслов „Да посрещнем заедно Новата 2017“, ще се проведе празничен концерт с участието на Милена Славова, рок бенд и солисти от ФТТ „Найден Киров“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама