Разширяват високотехнологична хладилна складова база, откриват 100 нови работни места
06:46, 24 ное 16
25
504
Шрифт:
Капацитетът на съхранение е 15 000 палетни места, равни на 15 000 000 кг, разпределени в 12 хладилни камери. Общата хладилна площ е 12 000 м2, а общият хладилен обем - 60 000 м3. Капацитетът на замразяване на плодове е 100 000 кг на денонощие. Годишно се преработват 3500-4000 тона плодове. След увеличението на капацитета „Eурофрио“ очаква да увеличи заетия си персонал два пъти - до 80 – 100 души.
Дружеството е 100% собственост на испански предприемачи с дългогодишен опит в хранителната индустрия и логистика на хранителни продукти. Развива своята дейност изцяло на българския пазар, като предоставя услуги, свързани със съхранение и обработка на стоки, изискващи температурен режим, сортиране и замразяване на плодове. Клиенти на базата са български земеделски производители, а преработените стоки се изнасят на европейски и американски пазари.
Специален гост на откриването ще бъде Ева Поведано, търговско-икономически съветник на Посолството на Кралство Испания у нас.
Добави коментар