Изборите в "Младост" - три бюлетини, три урни и възможност от объркване

20:01, 31 окт 16 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Членовете на секционните избирателни комисии в столичния район „Младост“ ще трябва да бъдат много по-организирани, съсредоточени и отговорни, защото има три избирателни списъка, три вида бюлетини и три вида кутии за гласуване. Това каза председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова пред БНР по повод предстоящите три вида избори в района – за кмет, за президент и референдум.

„Има доста малки училищни стаи и с трите кабини за гласуване ще стане доста тясно, предвид броя на членовете на секционните комисии и хората, които имат право да присъстват“, допълни тя, като прогнозира и опашки с оглед на задължителния вот. 

Председателят на 23-та Районна избирателна комисия Жана Иванова уточни, че са призовали политическите сили да излъчат най-опитните си хора за осъществяването на трите вида избори.

При влизане в секционната комисия избирателят ще получава трите бюлетини, ще гласува и пуска съответната бюлетина в съответната урна. Ако бъдат объркани кутиите или в една кутия бъдат пуснати две бюлетини, при броенето има възможност да се потърси и в другите кутии и бюлетините да бъдат приобщени към резултата за избора, към който се отнасят, ако са валидни, обясни говорителят на Централаната избирателна комисия Александър Андреев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама