Дом „Гергана“ се включва в тържествата за Деня на будителите

18:27, 31 окт 16 25 621 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима пенсионирани учители, които живят в Дома за стари хора „Гергана“ край Варна, бяха зарадвани днес с малки подаръци. На тържество по повод Деня на народните будители те получиха поздравителни картички, тефтерчета и моливи с пожелание да продължават будителската си дейност. Празненството бе повод и за отбелязване на рождените дни на обитателите на дома, родени през октомври. Те са общо 12 души. Подаръците им са изработени от живеещите в „Гергана“ при заниманията им в рамките на трудовата терапия.

Тържеството бе открито от новия управител на дома Нели Вълева, която представи обновяването на библиотеката на „Гергана“, както и закупените материали от нея за трудовотерапевтичните дейности на обитателите. Честването продължи с програма от пенсионерския клуб „Младост” и самодейния състав при ДСХ „Гергана” и завърши с хор, в който се включиха всички - гостуващи, домуващи и служители.

Обитателите на дома ще се включат утре в тържественото честване за Деня на народните будители, организирано от Община Варна. Само преди ден те участваха в еднодневна екскурзия до Констанца, където разгледаха местните забележителности - Генуезкия фар, казиното, катедралата „Св.св. Петър и Павел”, статуята на Овидий, археологическия музей, дървената църква „Св. Мина”, и направиха панорамна обиколка на курорта Мамая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама