Община Плевен ще монтира камери за борба с хулиганските прояви

16:51, 31 окт 16 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общината има идея за монтиране на камери за видеонаблюдение в Плевен, които не само да записват нарушенията и актовете на вандализъм, но и в реално време да подават звуков сигнал за тях. Това каза днес пред журналисти кметът Георг Спартански. 

Той посочи, че първоначално камери за видеонаблюдение в реално време може да бъдат поставени на входовете и изходите на града, за да се вижда кой и с какво влиза и излиза от града. Тези камери ще могат на 30 секунда да подадат звуков сигнал дали влизат конски каруци в града.

Тези сигнали директно ще бъдат подавани в полицията и така от там няма как да кажат, че не са получили такъв сигнал и не могат да контролират спазването на Наредбата, свързана със забраната за влизането на пътно-транспортни средства с животинска тяга на територията на града, обясни Спартански.

Такива устройства ще бъдат монтирани и на  възлови места в града, където често са констатирани прояви на хулигани. Кметът посочи, че има два начина за справяне с вандалите. Единият е „да отпускаме ръце и да не възстановяваме нищо и да оставим всичко да бъде разсипано от хуните и от вандалите и да тънем в кочина”. Другият е „да се опитаме да се преборим с тях”.

„Не може една шепа примати да определят начина на живот на цялото общество”, заяви Георг Спартански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама