Председателят на общинския съвет смята, че трябва да има преструктуриране на училищата в общината

16:34, 31 окт 16 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Настъпил е моментът да се вземат тежки решения за преструктурирането на училищната мрежа в Община Плевен. Това се казва в изявление на председателя на общинския съвет Мартин Митев по повод поредното решение на местния парламент да финансира паралелка с брой ученици под задължителния минимум.

На поредната сесия съветниците уважиха искането на директора на ОУ „Христо Ботев“ в село Беглеж. Необходимите допълнителни финансови средства за това са в размер на 574 лв. и те ще бъдат предвидени в бюджета на Община Плевен за 2017 година. През настоящата учебна година в училището в Беглеж се обучават общо 47 деца.

Факт е,че почти на всяка сесия Общинският съвет  гласува подобни решения. Всички това показва, че безспорно това ще бъде серия от тежки решения, но тези решения са необходими“, заяви Мартин Митев.Според него практиката да се продължава с поддръжката на училища, в които всъщност няма достатъчно брой ученици, не е добра услуга най-вече за самите деца.

„В случая не става дума за пари и издръжката на тези училища, а за качеството на обучение“, коментира председателят на местния парламент. И допълни: „По темата предстои тежък, но наложителен дебат. Решения, които касаят широк кръг от хора, и най-вече децата ни, не могат да се вземат набързо.  Трябва да има предварително обществено обсъждане, разговори с родители, със съответните специалисти.

С две думи - предстои ни доста работа, за да вземем най-доброто и адекватно решение. В тази връзка беше и молбата ми към общинска администрация- колкото се може по-рано тази концепция да бъде внесена за обсъждане, за да не се налага да решаваме в последния момент и това да доведе до напрежение“, казва още в изявлението си  председателят на Общинския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама