Оставката на министър Кунева поискаха протестиращите майки от Добрич

15:59, 31 окт 16 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оставка на министъра на образованието Меглена Кунева е първото от исканията на майките от Добрич, които протестират срещу дискриминацията на българските ученици.

Гражданската позиция на недоволни майки е бъде внесена по време на срещата с началника на Регионалното управление по образование Жоро Тошков.

Те настояват „да не се допуска въвеждането на ромски език и култура в учебните програми, както е записано в страницата на РОФ”. Майките настояват да се сложи край на разделянето на учениците на етноси. Те са български ученици, както гласи Конституцията, подчертават протестиращите.

Те настояват още да се спре финансирането на „нищоправенето” и питат равенство ли е, когато някой е свикнал да полага усилия за 3,50, а иска заплащане по-голямо от този, който полага усилия за 5,50.

Искат да се закрие Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Майките подчертават, че този център през последните 20-25 години е усвоил около 30 млн. лева безрезултатно.

Те настояват също да се спре „влизането” на частни интереси в българското образование. И питат дали държавата ще съфинансира, ако  и терористична организация чрез подобен частен фонд се опита да „влезе” в МОН.

Друго предложение на майките е да се спрат помощите за родители, чиито деца не посещават училище, независимо от етноса.

Образованието е едно и също за 1 до 12-и клас. Трябва ли министър да разделя децата, питат родителите. Те искат да знаят как МОН поощрява учениците с много добър и отличен успех, след като много пъти репортажи показват, че деца представят България на собствени разноски.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама