Д-р Валентин Василев: Детската площадка пред бл. 24 в ж.к. Орел” няма да бъде запазена в този си вид

15:41, 31 окт 16 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Детската площадка пред бл. 24 в квартал "Орел” няма да бъде запазена в този вид", каза днес на среща с родители на деца от квартала кметът на Разград д-р Валентин Василев. Тя бе във връзка с внесената преди дни подписка от гражданите, подкрепена от повече от 130 майки, бащи, баби и дядовци с искане демонтираните люлки и пързалки от площадката да бъдат върнати на мястото им. Според семействата с малки деца в квартала разрушаването на детския кът от местната власт е морално престъпление спрямо тях и децата им.

Кметът обаче бе категоричен, че това няма как да стане, тъй като площадката е изградена незаконно, а съоръженията в него са опасни за здравето на децата, които играят там.

Родителите заявиха, че заради "ината" на кмета се налага да наказват децата си, защото няма как да им обяснят, че площадката, на която са играли до сега, е незаконна. Д-р Василев коментира, че осъзнава целия негатив, който ще поеме, но община Разград е длъжна да действа в интерес на гражданите и да работи за опазване на тяхното здраве. Той призова жителите за търпение, като обясни, че теренът на площадката съвпада с проекта, който е включен в Инвестиционната програма на общината и ще бъде финансиран по ОП "Региони в растеж". По проекта през идната година предстои в жилищния комплекс да бъдат изградени нови, съобразени с всички изисквания за безопасност площадки. 

Живеещите в квартала бяха категорични, че в случая се подхожда тенденциозно, тъй като според тях в паркове и в други квартали има множество площадки, които са в недобро състояние и не отговарят на изискванията за безопасност. Във връзка с тези изявления кметът д-р Василев заяви, че ще нареди проверка на законността и безопасността на всички детски кътове в града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама