Доайенът в колоезденето Стефан Бахаров спечели голямата награда на велотура в Сливен

18:06, 30 окт 16 25 936 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дългогодишният треньор, почетен гражданин на Сливен, Стефан Бахаров спечели голямата награда от първото издание на велотура в града под Сините камъни.

Доайенът в колоезденето си тръгна от проявата с нов велосипед, който получи след разиграване на томбола от кмета Стефан Радев . Печелившите номера изтегли Станка Златева. Общо 17 награди бяха раздадени след края на велотура.

В своеобразната спортна проява участваха близо 100 души от различни възрастови групи. Колоната поведе двукратната олимпийска медалистка, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка по борба Станка Златева и многократният шампион на страната и победител в Колоездачната обиколка на България Евгени Балев.

Участниците стартираха от площад „Хаджи Димитър“,  преминаха през улица „Раковски“ и булевардите „Панайот Хитов, „Георги Данчев“, „Братя Миладинови“, „Цар Симеон“, Цар Освободител. Финалът на обиколката завърши отново на  централния градски площад.

Целта на организаторите е проявата да се превърне в традиционна, като с поредната спортна инициатива се подкрепя здравословния начин на живот и възможността повече хора да спортуват. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама