Дизайнерско студио от София ще надзирава ремонти за милиони лева в „Меден рудник“

17:49, 30 окт 16 25 1826 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийското архитектурно и дизайнерско студио „Вамос“ ООД ще надзирава ремонти на улици и междублокови пространства в „Меден рудник“. Община Бургас е изпратила до фирмата покана за участие в процедура по договаряне без предварително обявление, показа справка на Topnovini.bg в Агенцията по обществените поръчки.

Студиото има четирима управители начело с арх. Пламен Генчев. Той е печелил голямата награда на Съюза на архитектите в България, номиниран е за приза „Архитект на годината 2009“, а с екипа на „Вамос“ са носители на общо 12 първи награди в различни категории: интериорен дизайн, обществени сгради и др.

Столичното дружество ще упражнява авторски надзор по три обособени позиции: 1. „Реконструкция на ул. Кооператор от ОТ 90 до ОТ 237 в ж.р. Меден рудник; 2. „Реконструкция на междублоково пространство в УПИ I, кв. 22А, Зона Б в ж.р. Меден рудник и обслужваща улица; 3. „Реконструкция на междублоково пространство УПИ III, кв. 20, Зона Б в ж.р. Меден рудник и обслужваща улица“. Стойността на поръчката е 72 000 лв. без ДДС.

Строителните дейности по реконструкцията на ул. „Кооператор“ се осъществяват от несебърския консорциум „ПЪТ 2004“ ДЗЗД, в който влизат фирмите „Брилянт Слънчев бряг“ ООД и „ЕИВ“ ЕООД. Подписаният договор с изпълнителя е на стойност 1 300 501.76 лв. без ДДС, за срок от 269 календарни дни.

По втората обособена позиция изпълнител е „Пътстрой Бургас“ ЕООД, като споразумението с него е на стойност 2 817 200.67 лв. без включен ДДС, за срок от 270 календарни дни.

Строителните работи по третата обособена позиция се изпълняват от столичната фирма „КАРО ТРЕЙДИНГ“ ООД. Контрактът с нея е на стойност 2 427 750.05 лв. без ДДС, за срок от 270 календарни дни.

Работните инвестиционни проекти, на база на които е издадено разрешение за строеж за трите обекта в „Меден рудник“, са изработени именно от студио „Вамос“ на базата на договор с Община Бургас на обща стойност 189 000 лв. без ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама