Настаняват първите животни в зоопарка в Пловдив, ще има бенгалски тигър

17:19, 30 окт 16 25 762 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първите животни се очаква да бъдат настанени в зоопарка в Пловдив до нова година. Ще им са необходими обаче няколко месеца  на аклиматизация и адаптация преди да се пуснат първите посетители. „Хабитатите са с един повече от първоначалния проект или общо 23, след като стана ясно че пловдивчани искат в зоологическата градина да има тигър, каза кметът Иван Тотев.

„Вече сме избрали 3-годишен млад 260-килограмов бенгалски тигър. Той ще обитава специално предназначен за целта хабитат с обща площ 1200 кв.м, в който ще има и басейн. Пространството, което сме обособили, позволява да има още едни животно, затова в бъдещите ни плановете е да вземем и женски тигър”, уточни кметът.

„Целта ни е в рамките на зоологическата градина, която ще се разпростира на площ от 40 декара, животните да бъдат отглеждани в много добри условия“, добави още Тотев.

Всички хабитати в зоологическата градина ще са изградени така, че да са максимално близо до естествената за обитателите им среда.

Тотев заяви още, че се търсят кръстници и осиновители на животни. Всеки, който желае да се включи в инициативата може да се обърне към ръководството на пловдивския зоопарк.

В най-скоро време предстои да бъде издаден акт 16 на зоопарка в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама