Премиерът инспектира ремонтирания бул. „В. Априлов“ и зоопарка в Пловдив

16:58, 30 окт 16 25 720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят разгледа новия асфалтиран булевард „Васил Априлов“ в Пловдив, както и зоопарка, който се е превърнал в „една прекрасна зоологическа градина за децата на Пловдив“.

В отговор на въпрос премиерът заяви, че с министъра на отбраната Николай Ненчев са посетили мястото, на което ще бъде преместен Музеят на авиацията, за да бъде подготвен проект от архитектите. „Сигурен съм, че ще идват от цял свят да гледат експонатите“, коментира Борисов. Той уточни, че средствата, които се събират от контрабандата и корупцията, се дават за музеи, паркове, църкви, манастири, пътища, както и за пенсионерите.

Относно консултациите за нов еврокомисар министър-председателят подчерта, че ще разговаря с председателя на ЕК Юнкер за това какви са възможностите. „От 12 милиарда бюджетът за България стана 15 милиарда за следващите години, така че Кристалина Георгиева изпълни ролята си по бюджетирането. Сега ни трябва някой в сверите дали екология, дали регионално развитие, там където България има най-много нужда, ако можем там да се преборим“, добави Борисов.

 За АЕЦ „Белене” премиерът напомни: „Успяхме да договорим да паднат лихвите, договорихме руската страна да няма претенции към България. И не на последно място за по 30 години удължихме живота на двата реактора в Козлодуй“.

 Министър-председателят каза още, че или ще се намери инвеститор, или вариант, по който да бъде направен седми реактор в АЕЦ „Козлодуй”. „Така че парите, които сме дали, да не се наложи да правим музей на ядрени реактори и да ги излагаме там. От 86-та година са ги започнали. Кажете едно нещо, което ние с министъра сме започнали и не сме го направили“, попита Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама