Сандрово с обновена спортна база

14:18, 30 окт 16 / Спорт 25 1183 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, зам. – генералният й секретар Рахмат Сукра, участваха в откриването на реконструираната и модернизирана спортна зала в село Сандрово.

Събитието уважиха още народните представители Пламен Нунев и Свилен Иванов, зам. кметът на Община Русе Иван Григоров, кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов и др.

„Благодаря на Валентин Йорданов и екипа му за това, което прави за Сандрово и Русе. Благодарение на него в началото на 2017 година в Русе ще се проведе международен турнир по свободна и класическа борба „Дан Колов“, каза в приветствието си Нунев.

„Поздравявам кмета Божидар Стоилов за неговата активност през годините и многото спечелени проекти. Оказахме му подкрепа за обновяване и на хиподрума, а в началото на 2017 ще се състои официалното му откриване. Подпомогнахме ремонта на църквата. Искам и вие да го подкрепяте, защото виждате, че нещата се случват и той постоянно работи във Ваш интерес“, подчерта народният представител.

„Дано в тази сграда влязат много деца и се запалят по борбата. Спортът дисциплинира и ни учи да преодоляваме трудностите в живота“, каза г-н Йорданов преди да връчи ключа на залата на кмета Стоилов с пожелание да я пази.

Залата е обновена изцяло със средства на световноизвестния наш състезател по борба Валентин Йорданов. Залата се отоплява с нова климатична техника и е оборудвана с нов тепих за борба, както и помощни средства за подготовка на бъдещите борци.

Импровизираният музей на славата към залата представя борци, започнали своя път към успеха от Сандрово като Валентин Йорданов, Йордан Стефанов и др. В него са показани техни снимки, отличия, документи, пособия на подготвялите ги треньори.

По – късно депутатите и домакините направиха преглед на обновения хиподрум, православния храм, който се ремонтира и други обекти.

Наред с това е възстановен е стадиона на селото, като се подготвя и сформирането на футболен отбор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама