Патриарх Неофит освети най-новата църква в Асеновград "Свети Архангел Михаил"

13:16, 30 окт 16 25 1085 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Патриарх Неофит освети най-новата църква в Асеновград "Свети Архангел Михаил". На освещаването присъстваха министър-председателят Бойко Борисов и Негово величество Симеон Сакскобургготски. Официалната литургия отслужи Пловдивския митрополит Николай, съобщава Радио „Фокус" - Пловдив . В словото си той похвали Бойко Борисов, че е първия премиер, който е започнал да строи и да възстановява храмове в България. Към момента най-новата църква на Асеновград е изпълнена с миряни. 

Премиерът посочи, че никога не е броил колко са построените и възстановените църкви и съобщи, че съвсем скоро ще бъде отремонтиран следващия манастир – Мулдавския манастир „Света Петка“, който е бил изгорял. „Пътят до там вече е ремонтиран. Съвсем скоро ще бъде възстановен и манастира", каза премиерът в отговор на похвалата на Пловдивския митрополит Николай, че нито едно правителство досега не е положило такава грижа за храмовете в България. 

"Св. Архангел Михаил" е най-голямата градска църква. Внушителната постройка е на две нива и площ от над хиляда квадратни метра, а градежът на храма е единствено със средства на много дарители от цялата страна и чужбина. Все още се извършват последни довършителни дейности по църковната сграда. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама