ЧЕЗ подготви 19 хил. км от електроразпределителната мрежа за зимния сезон

13:07, 30 окт 16 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От „ЧЕЗ Разпределение България“ са проверили 19 400 км от електроразпределителната мрежа, направили са просеки на 505 км електропроводи, подменили са 492 000 метра проводници средно и ниско напрежение и 22 000 метра кабели по време на годишната профилактика. От компанията уверяват, че всички повредени съоръжения са подменени.

Проверени са и над 1 600 трафопоста, като констатираните заблежки са отстранени. Монтирани са и 1 040 нови стълба и е извършена хидроизолация на 120 от ревизираните трафопостове.

„Взехме всички необходими мерки, за да подготвим мрежата за предстоящия зимен сезон. Чрез предприетите дейности ще бъде подобрено качеството на доставяната електроенергия и прекъсванията на електрозахранването ще бъдат сведени до минимум“, каза директорът „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ Васил Василев.

Годишната профилактика ще приключи в края на октомври, съобщиха от компанията.

За зимния сезон „ЧЕЗ Разпределение България“ е създала необходимата организация за реакция при нужда. При извънредни ситуации компанията може да мобилизира до 400 допълнителни аварийни групи, снабдени с необходимите материали, инструменти, високо проходими автомобили и специализирани транспортни средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама