Концертът на Слави на „Орлов мост“ - патриотични песни, зов за обединение и няколко задържани

08:48, 30 окт 16 25 646 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки хиляди души се събраха на концерта-митинг в подкрепа на референдума, иницииран от шоумена Слави Трифонов и екипа му в центъра на столицата. Не е ясен обаче точният им брой. От Столичната община вчера предвиждаха да присъстват около 60-70 хил. души.

Хората припяваха, ръкопляскаха, радваха се на зарята и танцуваха. Тълпата стигаше от „Орлов мост“ почти до алея „Яворов“. Всичко това за час и половина и хората се разотидоха, тъй като толкова време траеше и шоуто.

Полицейски екипи, командировани от цялата страна, охраняваха мероприятието. За целта беше ангажиран и целият ресурс на столичната полиция, части на антитерористичния отряд, конна полиция, както и доброволци.



Пропускането на хората до концерта ставаше по преките на ул. „Цар Иван Асен“, които водят до бул. „Цариградско шосе“ и през Борисовата градина. Там бяха разположени и линейки.

Не се допускаха хора, носещи стъклени бутилки, остри предмети, обемисти багажи и във видимо нетрезво състояние. Мероприятието протече сравнително спокойно, без сериозни инциденти и напрежение.

До концерта не бяха допуснати двама души, от които единият е малолетен, за носене на забранени предмети – боксове. Бяха задържани и няколко пияни мъже. Медицинските екипи пък са оказали помощ на няколко човека, които се почувствали зле.

Сцента беше разположена малко след „Орлов мост“ на бул. „Цариградско шосе“ с лице към бившия хотел „Плиска“. Тя беше издигната за часове. А движенеито в центъра на града беше блокирано за повече от 24 часа.



По време на митинг-концерта Трифонов и екипа му призоваваха хилядите граждани да се обединят, да се борят за свободата си и да не позовляват на политиците да се разполагат с живота им.

Първото изпълнение на сцената беше „Нема такава държава“, последвано от „Боят настана“, „Жив е той, жив е“, „Назад, назад, моме Калино“, „NO MERCY“, „Писна ни от овце“, „Къде си вярна, ти, любов народна“, „Де е България“, „Не съм избягал“, „Кой уши байряка“. Накрая Трифонов изпя Химна на България и завърши с песената на Емил Димтров „Моя страна“.

„През цялото време политическата класа и техните слуги повтаряха, че това е референдумът на Слави Трифонов. Пълни глупости! Това е референдумът на всички нас. На този референдум аз не съм само Слави Трифонов. Аз съм и Иван от Перник, Николай от Варна, Васил от Горна Оряховица. Аз съм всеки един от вас и вие сте всеки един от останалите. Защото каузата е една. А всички ние заедно сме българският народ. И ние не просто населяваме нашата страна. Ние я управляваме!“. С тези думи Слави Трифонов се обърна накрая към хилядите присъстващи.

Полицейското присъствие беше засилено и след края на концерта.



Движението в центъра беше освободено тази сутрин. Градският транспорт тръгна по участъка чак в 08:00 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама