Общо 390 хил. лева за болниците в Шумен и Разград отпусна Министерски съвет

13:10, 26 окт 16 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 390 хил. лева за многопрофилните болници в Шумен и разград отпусна днес на заседание Министерски съвет. Парите са по бюджета на здравното министерство за 2016 година за държавни лечебни заведения за болнична помощ.

Шуменската болница получава 190 хил. лева за закупуване на животоспасяваща апаратура за реанимация, Хирургично отделение и Вътрешно отделение.

„Интензивното отделение ще се сдобие с респиратор за 60 хил. лева. Ще бъде закупена и високо енергийна платформа за бзкръвно рязане също за 60 хил. лева.

За Второ вътрешно отделение ще се купи ехокардиограф за 50 хил. лева. Сумата от 20 хил. лева ще бъде дадена за нова система за архивиране на образи от скенер и рентген”, каза за Topnovini.bg директорът на болницата в Шумен д-р Атанас Атанасов. Той изрази надежда, че в най-скоро време техниката ще бъде закупена и това ще повиши качеството на предлаганите медицински дейности в лечебното заведение.

Многопрофилната болница  „Св. Иван Рилски” в Разград  получава 200 хил. лева за закупуване на лапароскопско оборудване и 5 апарата за хемодиализа за пациенти с бъбречна недостатъчност.  

На заседаните Министерски съвет одобри общо 7.2 млн. лева, които ще бъдат отпуснати на болници в страната за закупуване на нова техника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама