Столичната библиотека става на 88 години

07:31, 24 окт 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 24 октомври Столичната библиотека отбелязва 88 си рожден ден. Празникът ще бъде отбелязан в мраморното фоайе на библиотеката в 11.00 часа. Посетителите ще могат да видят редки и ценни книги от фонда на библиотеката, както и изложба от оригинални графики на български художници.

За учениците от Столичната библиотека са организирали литературна викторина, а всички желаещи ще могат да си извадят безплатно едногодишни читателски карти. А от 19:00 ч. на стълбите пред библиотеката поети от различни поколения ще четат свои стихове в светлината на факлите.

С празнични предложения ще бъдат и филиалите на библиотеката.

Ето къде какво може да видите:

- Библиотекарите от филиал "Люлин" организират ден на отворени врати. Всички, които проявяват интерес, ще разгледат книгохранилищата и залите, а на най-любознателните ще бъде разказана историята на Столична библиотека от създаването й до днес. 

- Във филиал „Сердика” ще организират ден на отворените врати. Ще запознаят читателите с работата на библиотеката, ще ги поставят на мястото на библиотекарите, за да усетят емоцията от тази професия поне за 1 час. Ще бъдат показани непознати кътчета на библиотеката. Ще има и изложба с материалите, които библиотеката получи за празника.

- Библиотекарите от филиал "Студентски" също ще отворят вратите си за всички посетители. Те ще бъдат разведени из читалните, а всички желаещи ще получат безплатни едногодишни читателски карти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама