Талант от Добрич мери сили в кулинарна надпревара
18:30, 16 окт 16
25
668
Шрифт:
Интересното в случая е, че тя не учи готварство, а е в паралелка „администрация и хотелиерство“и готвенето й е само хоби. От малка проявява интерес към кулинарията, но никога не е допускана до “светая светих“- кухнята на баба й и никой не подозира за интереса на детето до една съдбоносна среща с истински френски готвач. Деница тъкмо е навършила 12 години и е на гости на майка си, която тогава работи в курорта Албена. Край басейна на хотела тече френска вечер-гостите са над 500, менюто е по традиционни френски и авторски рецепти на Алан Ламонтан,готвач със звезда на „Мишлен“, готвил за звезди като Майкъл Джексън, Мадона, Джипси Кингс, Шакира, Лени Кравиц и мн. други. Деница вече се е сприятелила с него и неотлъчно го следва. Впечатлен от интереса на детето, Алан решава да я остави да направи сама „Креп Сюзет“. Първи опит и първи успех - начало на приятелство и на въвеждане в основите на готварството.
Деница сподели, че е много запалена по кулинарията. Учителите и директорът на гимназията предложили именно тя да представи гимназията в състезанието. Имам увереност и кураж от хората, които вярват в мен, допълва ученичката. Решила е да участва с рецепта, която е изпробвала и която се посреща много добре. „Мисля, че е подходяща, защото е иновативна и не чак толкова трудна, а продуктите лесно се намират в България. Съчетава вкусове от различни краища на Европа ”, сподели Деница пред Topnovini.bg
Деница е най-младият участник в състезанието UniChef Junior. Тя се представя с Медальон от свинско бон филе върху канапе от италианска полента със сос от сушени сливи и чай "Earl Grey" и гарнитура от пресен спанак и пържени чери домати.
Деница определя себе си като аматьор с амбиции, който още има да учи много, но вярва, че ако го прави от сърце и с любов, хората ще го усетят и ще я подкрепят.
За нея можем да гласуваме до края на октомври ето тук.
След това най-добрите десет сред готвачите и сред аматьорите ще продължат своето участие във втория тур.
Добави коментар