Откриха Карнавала на плодородието в Шумен

19:58, 30 сеп 16 / Култура и наука 25 135 Topnovini
С празничен концерт на откритата сцена площад „Освобождение” днес официално бе открит деветият Карнавалът на плодородието в Шумен.

Публиката имаше възможност да се наслади на темпераментните изпълнения на ансамбъл „Мцвервали“ от Грузия, ансамбъл „Тунечаци“ от Чехия, танцов състав „Банат“от Румъния, състав „Български сърца” от Кулевча-Украина и ансамбъл „Звънче“-Шумен.

Гости на фиестата бяха областният управител на Шумен Донка Иванова, кметът Любомир Христов, председателят на местния парламент проф. Борислав Беджев, зам.-кметът по култура Найден Косев.

„Щастливи сме да ви посрещнем в нашия град за деветото издание на Карнавала на плодородието. Благодаря  на всички участници и на жителите на Шумен, че съхраняват карнавалната традиция вече близо две десетилетия. Сигурен съм, че в продължение на няколко дни градът ни ще се превърне в място за истински празник и забавления”, каза в приветствието си към присъстващите кметът Любомир Христов.

След него „Тоника-Домини“ отново преносоха публиката в магията на празничната фиеста с едни от най-добрите си песни.

Появата на Део и Лео взрива младата публика на площада.

Празничната програма продължава с шоуто „Светлини във времето”. Празникът ще завърши с ефектни илюминации.

В съпътстващата програма на първия ден на карнавалната фиеста от 20 часа на открита сцена пред Народно читалище „Добри Войников” започва концерт на шуменски рок групи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани