Бюлетините от изборите и референдума в София няма да са само в „Арена Армеец”

19:40, 30 сеп 16 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бюлетините  на изборите и референдума на 6 ноември в трите столични избирателни района, и протоколите от секционните избирателни комисии (СИК) ще се карат в две зали - "Арена Армеец" и "Универсиада", където окончателно ще се отчитат гласовете. Това е решението на областната управа и Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщава „Дневник”.

В зала "Универсиада" ще се карат изборните книжа от 23 МИР, където освен вот за президент и вицепрезидент и референдум ще се провеждат частични местни избори за кмет на район "Младост". В "Арена Армеец" ще се карат бюлетините от 24 и 25 МИР.

На местните избори през м. г. се стигна до тридневно затваряне на членове на комисиите в "Арена Армеец", без право да напускат залата.

Според БСП-София решението в "Арена Армеец" да се карат изборните книжа от два избирателни района буди тревога и създава възможност за манипулации. "Това отново ще създаде предпоставки за струпването на много хора – председатели и членове на секционни избирателни комисии, опитващи се да предадат изборните протоколи и чувалите с бюлетини от проведените два различни избора. Смесването на представителите на СИК от двата големи избирателни района, в една зала, през един вход, в едно помещение, ще създаде същите предпоставки за създаването на хаос, затруднение при отчитането на изборната документация и възможност за манипулации", се казва в позицията на партията.

Те смятат, че  ГЕРБ за втори път управляващите искали да ни назначат президент чрез изборни манипулации. "В последните години няма нито едни избори, организирани от ГЕРБ, които да не носят хаос в изборния процес и основателни съмнения за достовореността на изборните резултати", твърдят от там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама