Голяма грешка е летището в Равнец да стане индустриален парк, смята ген. Румен Радев

19:27, 30 сеп 16 25 738 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голяма грешка ще бъде летището в Равнец да се превърне в индустриален парк, каквото желание има бургаският кмет Димитър Николов. Това каза днес пред медиите кандидатът за президент, подкрепен от БСП ген. Румен Радев. Самият той е прекарал няколко години в авиобазата в Равнец, където се е издигнал от младши пилот в 15-ти изтребителен авиополк до заместник-командир по летателната подготовка на 5-та изтребителната авиобаза.

„Настоящето доказа, че това е грешка, защото черноморският регион придобива все по-голяма важност в системата за национална и колективна сигурност. Какво става в момента – имаме много често излитания на нашите дежурни изтребители. Познайте за къде. Всички са за района на Черно море. Губи се ценно време. Така  че трябваше да бъде предвидено това и не беше толкова трудно, защото винаги морските региони са обект на стратегически интерес за всяка една държава и коалиция“, коментира генерал Радев.

Той посочи, че вариантът да се превърне летището в индустриален парк никак не е удачен, тъй като България е много бедна като летищна мрежа. Според него държавата трябва да си поддържа и запазва летищата, защото в случай на нужда те ще ни потрябват, било то за чисто отбранителни цели или за бизнес цели.

„Няма България все да стои в дъното, когато говорим за икономическо развитие. Не възприемам идеята за унищожаване на летищата, нито военни, нито граждански. Това  е недалновидна политика“, обясни ген. Румен Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама