В ПУ „Паисий Хилендарски“ откриха новата учебна година, има над 3200 първокурсници

18:52, 30 сеп 16 / Общество 25 110 Topnovini
1
С над 3200 първокурсници откри днес новата си академична година Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“. Цифрата отговаря на 90% от акредитирания държавен прием, обясни ректорът проф. д-р Запрян Козлуджов. Предвид демографската криза, пловдивската алма матер е единственият държавен университет от класически тип, който може да се похвали с подобно запълване на местата, категоричен е ректорът.

Днес Пловдивският университет открива 56-ата си академична година, като все така е вторият по големина и значимост в страната университет, с водеща роля в Южна България. Общият брой на студентите е над 20 хил. души. Те се обучават в 28 направления във всички 9 факултета, 2 филиала и един колеж. След месец стартират и над 120 магистърски програми, допълни проф. Козлуджов.

Председателят на Студентския съвет в ПУ „Паисий Хилендарски“ Светослав Енчев с кратко приветствие обяви, че на 12 октомври се организира информационна среща за първокурсниците.

По традиция символите на университета – знамето, ключа и издание на Паисиевата „История славянобългарска“, бяха предадени тържествено от абсолвентите на първокурсниците. Програмата за откриването на учебната 2016/2017 г. бе закрита с изпълнения на студенти по музика от Педагогическия факултет на Пловдивския университет. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани