Обсъдиха вариант за състава на Секционните избирателни комисии за предстоящите избори

17:52, 30 сеп 16 / Политика 25 629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Консултации с представителите на парламентарно представените политически партии, коалиции от партии и такива, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени, за изготвяне на предложение за състав на СИК в община Сливен за избори за президент и вицепрезидент и национален референдум на 6 ноември 2016 година, проведе кметът Стефан Радев.

В срещата взеха участие представители  на  ПП ”ГЕРБ”, на КП“БСП лява България“, на ПП ”ДПС”, КП ”РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК”, КП „ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ“, КП ”БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“, ПП”АТАКА” и ПП „АБВ“.

В работата на заседанието като членове на техническия екип за организационно-техническата подготовка на изборите участваха секретарят на общината Валя Радева, Александрина Кънева и Вера Узунова от общинската администрация.

Беше обсъден вариант за разпределение на представителите на партии и коалиции в СИК. БСП и ДПС се споразумяха за взаимни размествания на председатели в секции с номера 129 и 134, и на зам. - председатели в секции 132 и 142,  130 и 157. Общият брой на членовете на СИК в община Сливен е 1549 души. По 5 члена има в  6 СИК, в 37 са по 7 души и в 140 избирателни секции ще работят по 9 души.

Поименните списъци за СИК трябва да бъдат представени в електронен вариант до 4 октомври 2016г. в общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама