Непълнолетен влиза в затвора за блудство в Стара Загора

16:30, 30 сеп 16 25 667 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу 16-годишния К. И., от Харманли за блудство, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 29 април 2016 г. в Стара Загора извършил действия на полово удовлетворение по отношение на лице от същия пол, като е употребил за това сила  - престъпление по чл.157,ал.1 от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години, след приложение на чл.63 от Наказателния кодекс – „лишаване от свобода“ до три години.

Старозагорският районен съд е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като подсъдимият К. И. се е признал за виновен. Прокурорът е поискал на подсъдимия да бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година ефективно. Мотивите му са били приети от съдебния състав.

На К. И. е наложено наказание „лишаване от свобода” при „общ” режим за срок от една година. След редукцията на наказанията по чл.58а ал.1 от Наказателния кодекс, така определеното наказание е намалено с 1/3 и подсъдимият трябва да изтърпи ефективно наказанието си, а именно „лишаване от свобода” за срок осем месеца в Поправителен дом – Бойчиновци.

По делото е установено, че подсъдимия К. И. е бил настанен в Дом за деца лишени от родителски грижи в Стара Загора. Същият извършвал многобройни бягства от дома, като нееднократно бил обявяван за общодържавно издирване. На 29 април 2016 г. вечерта в помещение, в институцията където е бил настанен, използвайки сила, К. И. е извършил блудствени действия по отношение на дете, което също е било настанено в Дома.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама