Баскетболният „Тони-7” представя отбора в контрола срещу македонски съперник

16:26, 30 сеп 16 / Спорт 25 640 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В контролна среща с отбор от македонския град Делчево ще бъде представен баскетболният „Тони 7”.  След пауза от пет години сливенският тим отново ще играе в  първенството при жените. Това каза днес президентът на клуба Ивайло Христов, който в присъствието на областния управител Татяна Петкова, зам.-областния управител Камен Костов, спортния експерт в Общината Силвия Никова,  представи намерението и целите на клуба и очакванията си за подкрепа - финансова и морална от сливналии и хората, милеещи за баскетбола и спорта като цяло в града.

Приятелската среща между двата тима ще бъде утре от 16 часа в спортна зала „Васил Левски”. Поканени са всички, за да видят селекцията и играта на сливенския състав. По думите на Христов, след две седмици „Тони-7” ще върне визитата на македонския отбор.

Както вече Topnovini.bg съобщи във втория ешалон на първенството при жените, освен сливенския тим, сред заявените са и съставите на Рилски спортист, НСА, Берое /Стара Загора/, Асеновец 2005, Левски, Монтана, Славия и Черно море.

Повечето състави, както и сливенският, ще участват в надпреварата изцяло със свои състезателки в девическа възраст, което ще им даде право да се класират директно за финалите на тази възраст. Идеята на клуба е да обиграва своите състезателки, които ще трупат опит в двубоите срещу опитни съперници.

„Отборът на „Тони-7” разполага с много добри състезателки, които са последна година при девойките и е необходимо да се търсят варианти да играят повече мачове. Имаме шанс да сме сред най-добрите в девическата група”, каза още президентът на клуба, който е и треньор на отбора.

По думите му финансирането на клуба ще става с лични средства и с подкрепата на спомоществователи.

Капитанът на „Тони-7” Моника Недялкова  поясни, че в отбора всички очакват предстоящите двубои и са наясно с отговорността, която им е поставена. Амбицирани са да покажат най-доброто, което са научили и постигнали през годините.

Все още от БФ по баскетбол не са обявили кога ще стартира първенството и схемата, по която ще се проведе надпреварата. Федерацията е с нов Управителен съвет и през следващата седмица ще бъде регистриран в съда, след което ще бъде утвърдена програмата за мачовете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама