ГДБОП разби група за наркоразпространение във Варненско

18:43, 29 сеп 16 25 675 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на наркотици на територията на страната, съобщиха от МВР. Операцията е проведена на 26 септември от служители на ТСБОП – Варна, на територията на община Долни чифлик и Поморие. В нея са участвали и колегите им от Бургас, както и полицаи от ОДМВР- Варна. В хода на спецакцията са задържани 16 криминално проявени.

Под ръководството на Специализираната прокуратура са извършени 18 претърсвания на адреси, обитавани от лицата, както и в управлявани от тях автомобили на територията на гр. Долни чифлик, с. Старо Оряхово, с. Шкорпиловци и Поморие. Намерени и иззети са общо 12,350 кг марихуана, 35 г амфетамини, 5 електронни везни, 11 700 лева с недоказан произход, мобилни телефони, 3 метал детектора, старинни монети, 13 боеприпаса и др. Намерен е и автомобил „Ауди А8” с интервенция по номера на рамата.

По случая в ТСБОП- Варна, е образувано досъдебно производство. На осем от задържаните членове на групата – на възраст от 22 до 36 години, са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества и им е наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража” от Специализирания наказател съд. На други четирима – е наложена мярка „Парична гаранция“, а останалите четирима са разпитани като свидетели. Работата по документиране и доказване на цялостната престъпната дейност на групата продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама