Условна присъда получи шофьор, убил пешеходец на "зебра" в Бургас

18:41, 29 сеп 16 25 744 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Водач на моторно превозно средство, блъснал на пешеходна пътека двама души, единият от които смъртоносно, получи условна присъда.

Бургаският окръжен съд присъди спрямо 62-годишния Иван Чипилски наказание две години и осем месеца „Лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок, считано от влизане на присъдата в сила. Подсъдимият е лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от пет години.

Иван Чипилски е признат за виновен в това, че на 14 януари 2015 г. на пешеходна пътека на бул. „Тодор Александров“ в Бургас отнел предимството и блъснал с лек автомобил „Шкода“ 65-годишния Кънчо Михалев и 45-годишната Димитринка Райколова. В резултат на удара мъжът е приет в реанимация с тежки контузии, той изпаднал в кома и починал. Жената също е хоспитализирана в болница със средни телесни повреди.

По време на инцидента Чипилски управлявал автомобила си със скорост от 60,8 км/ч. Според обвинителния акт той се е движил с несъобразена с атмосферните условия, със състоянието на пътя и с конкретните условия на видимост скорост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама