Генерал Радев в Сливен: Имам доверието на българския народ, несериозно е да ме поставят зад необявен кандидат

17:59, 29 сеп 16 / Политика 25 698 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Моята кауза е да работя изцяло за българския народ и да бъда зависим единствено от неговия интерес. Това трябва да е отправната точка на всеки един държавен глава. Имам доверието на българския народ. Това е силната ми страна в кампанията”, заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев, при посещението си в Сливен.

Под Сините камъни той се срещна с  членове и симпатизанти на левицата.

Според Румен Радев е обидно за всички, за целия български народ, да бъде поставен според социологически проучвания зад кандидата на ГЕРБ, без да е обявена кандидатурата.

„Обидно е. Няма как да се правят такива прогнози при липса на кандидат. Хората искат да видят личности,  да се водят дебати, да има сблъсък на идеи. Да се види кой има амбицията и как мисли да стои на този пост за следващите пет години. Това е неуважение към българския избирател”, каза още Радев.

Кандидатът на левицата добави, че дебатите са важни и е готов за тях. А като основен опонент посочи кандидата на ГЕРБ.

Според Румен Радев са необходими спешни мерки за укрепване на границата, нужна е и специализирана техника, която да помага за справяне с мигрантския проблем.

„Искаме да чуем истината от официалните български власти. Това, което се случва с бежанците не може да не ни тревожи като българи. Въпреки уверенията, че България няма да се превръща от периферия на Европейския съюз в буфер за бежански лагер има сигнали, които трябва да бъдат изяснени. Като такъв е въпросът с  отпуснатите 160 мил. – помощ от Европейския съюз, които бяха обявени за подсилване на границата. Другият обезпокоителен момент е евентуалното настаняване на бежанци в районите с демографски проблем. В момента България е на позиция, че чака решение на Европейския съюз. А докато чакаме,  виждане около нас как се затварят граници с двоен коридор. Необходима е ясна позиция и спешни адекватни мерки и се надявам, че управляващите знаят,  как да се справят с тази ситуация”.

В Сливен Румен Радев се подкрепя от инициативен комитет с председател бившия кмет Кольо Милев. 

„Да, разчитаме един на друг. Познаваме се отдавна като колеги и като приятели”, вметна още Радев за подкрепата на генерал от генерал.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама