Студенти от Шуменския университет участваха във фестивала „Приятели, прекрасен е нашият съюз”

17:18, 29 сеп 16 25 876 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Студенти-русисти от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” участваха в V-ия Европейски студентстки фестивал „Приятели, прекрасен е нашият съюз”. Той се проведе от 19 до 24 септември в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия”. Групата на Тамара Ангелова, Елена Лазарова, Есин Ахмед, Росен Мутафов, Боян Събев и Георги Гаджев бе ръководена от ас. Татяна Терзиева.

Шуменските студенти са премерили знания с представителите на още 28 университета от 15 страни. Тъй като 2016 година е годината на киното в Русия, организаторите от Фонд „Руски мир” и Фондация „Устойчиво развитие за България” са избрали седмото изкуство за тема на фестивала. Студентите са изгледали предварително класиките на руското и съветско кино като „Диамантената ръка”, „Кавказка пленница”, „Жесток романс”, „Война и мир”, „Адмирал” и други ленти, за да разпознават актьорите, режисьорите и песните в тези филми.Студентите от Шуменския университет са представили бляскаво шоу в музикалния конкурс с изпълнението на песента „Ако бях султан” из филма „Кавказка пленница”. В наситената програма на фестивала са били включени още конкурси по граматика, конкурс на капитаните, игра, съчетаваща спортни умения със знания и съобразителност, викторини.

Всеки отбор е трябвало предварително да изпрати видео, с което да се представи. Един от отличените видеоклипове, показан и на фестивала, е комедията „Изпит по руски език и литература” на студентите от Шуменски университет. Голямата награда от фестивала „Приятели, прекрасен е нашият съюз” е правото на всеки отбор да изпрати свои представители на XIX-ия Международен фестивал за младежи и студенти, който ще се проведе в Сочи, Русия, през 2017 година.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама