Представят „Багрене от природата – традиции и наука” в ПП "Сините камъни”

11:21, 29 сеп 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официалното представяне на проект „Багрене от природата – традиции и наука” се осъществява днес на първата обща сбирка на партньори и участници. Проявата ще бъде от 14 до 16 часа в Информационен посетителски център ПП"Сините камъни”.

На тази среща ще бъде представена презентация на експерт в областта на растителните багрила и традиционното текстилно багрене.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”. Изпълнител е Националният музей на текстилната индустрия в Сливен в партньорство с Природен парк „Сините камъни”, Крепост „Туида” и ПГТО „Добри Желязков”.

Участници по проекта са 4 групи изследователи – ученици от ІІ ОУ „Христо Ботев” с ръководител Костадинка Попова, от ІІІ ОУ „Д-р Иван Селимински” с ръководители Василена Желязкова и Татяна Андреева и от ПГТО „Добри Желязков”. В продължение на 10 месеца участниците ще проучват багренето с растителни багрила, традициите и практиките в миналото, ще търсят научното обяснение, ще експериментират, ще осъществяват експедиции, ще правят демонстрации пред публика. Някои от проявите ще бъдат отворени за широк кръг от публика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама