В последния момент вдигнаха от 300 лв. на 750 лв. данъка на такситата в Пловдив

10:54, 29 сеп 16 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В предложението, което беше внесено за гласуване в Пловдивския общински съвет беше записано, че размерът на данъка върху таксиметровия превоз ще бъде 300 лева. В зала на микрофон кметът Иван Тотев предложи сумата да бъде завишена на 750 лева. Според него няма как фотографи да плащат около 700 лева данък, а такситата много по-ниска сума. След кратки дебати единодушно съветниците гласуваха „ЗА”.

Новата такса влиза в сила от 1 януари, 2017-та година. Припомняме, че според  приети промени в Народното събрания, данъкът за такситата се приема от всяка община, а сумата  може да бъде между 300 лева и 1000 лева.

По данни на ОП „Организация и контрол на транспорта” към 27.05 т.г. общият брой на издадените разрешения за извършване на таксиметров превоз на пътници в Община Пловдив е 1 700. За следващата година очакваният приход от този вид нов местен налог е малко над 1 200 000 лева.

Очакванията десетки таксиметрови шофьори да присъстват на сесията на общинския съвет в Пловдив, не се оправдаха. Отделни браншови организации са категорични, че се готвят нови протести, след като веднага след решението на Парламента те изразиха на два пъти недоволството си с протестно шествие из пловдивските улици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама