Дело за изтезавани старци от Малко градище зацикли

10:46, 29 сеп 16 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
МВР, Прокуратурата и Интерпол не могат да открият ключов свидетел по дело в Окръжен съд Хасково. Става дума за побоя над старци от Малко градище, които бяха изтезавани и заплашвани с моторна резачка на 3 ноември 2014 г. Тогава в дома им нахлуха маскирани, които пребиха възрастното семейство и им отнеха 2 500 лв. Подсъдими са Стойчо Огнянов, Иван Георгиев и Васил Атанасов.

Днес в Окръжен съд Хасково се проведе 10-тото заседание по казуса. Оказа се, че ключовият свидетел Дженгиз Димитров не е намерен, а сведенията, че е в Гърция до момента не се потвърждават. Съдия Боряна Бончева даде шанс на институциите да намерят свидетеля. Министерството на правосъдието пък не са изпратили в Хасково сведения дали Дженгиз е в Димотика.

От МВР бяха изпратили няколко писма, в които се казва, че е напуснал страната и няма сведения дали се е прибрал в България.

Подсъдимият Васил Атанасов хвърли „бомбата” в залата като заяви, че Дженгиз от няколко дни е в Свиленград заради панаира там.

Адвокатът на пострадалите, адвокат Гергана Георгиева, заяви пред Topnovini.bg, че Окръжен съд е направил всичко възможно да се открие Дженгиз и да се приключи наказателното дело.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама