Паси за новата кандидатура за ООН: Господин Борисов, отговаряте ли с главата си за това решение

10:14, 29 сеп 16 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Господин Борисов, отговаряте ли с главата си за това решение?”, обърна се към премиера в ефира на БТВ бившият външен министър Соломон Паси. Повод за въпроса му стана решението на кабинета на сменят кандидатурата на България за генерален секретар на ООН, като свали подкрепата си за Ирина Бокова и подкрепи Кристалина Георгиева.

„Нашият премиер има полицейска експертиза, това е похвално, но с тази експертиза не може да спре мотористите по бул. „Цариградско шосе” да карат бързо. Кажете ми, щом не може да спре мотористите, как той изобретява такива тънки световни ходове, като вкарването на втора кандидатура в последния момент на надпреварата?”, допълни още бившият външен министър.

Той подчерта, че "издигането на втори кандидат на България за генерален секретар на ООН е много новаторско и хазартно решение” и добави, че страната ни винаги си мисли, че играе по-голяма роля, отколкото всъщност има.

„Аз не съм против новаторските решения, не казвам, че това непременно е грешно. Но за да вземеш подобно решение, трябва да имаш много добро разузнаване, за което се съмнявам, че министерски съвет има”, допълни Паси.

Определи номинирането на Кристалина Георгиева като „претенция, че ковем история и пишем дипломация”. По думите му фактът, че Ирина Бокова все още не е отказала от надпреварата означава, че тя никога не е разчитала на подкрепата на правителството ни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама