Осем години затвор за рецидивист, ограбил жена в Евксиноград

10:06, 29 сеп 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд наказа 36-годишния Петър Станчев с 8 години затвор за грабеж , извършен при опасен рецидив. Той бе признат за виновен в това, че на 27 ноември миналата година в местността Евксиноград отнел чужди движими вещи на обща стойност 1536,21 лева от владението на 68-годишна жена без нейно съгласие, като употребил за това сила и заплашване.

Престъплението е извършено в двуетажната къща на жената. Станчев влязъл през задния двор, счупил стъклото на вратата на първия етаж и отключил с ключа, който бил от вътрешната страна на ключалката. Докато ровел из чекмеджета, събудил собственичката на дома. Заплашил я, че ако започне да вика, ще я заколи, а след оказана съпротива й нанесъл няколко удара с юмрук в лицето и я съборил на земята. Докато двамата се боричкали, подсъдимият успял да свали златните й обеци с общо тегло 7 - 8 грама. След това опрял във врата на жената готварски нож и поискал да му даде ценностите си. Жената извадила портмонето си и му показала, че има само 19 лева. Станчев взел парите, 5 златни коронки с общо тегло 10 - 12 грама и торбичка със сребърни накити, които намерил в чантата й, а от дома й - сребърни монети и бижута.

Наложеното наказание Петър Станчев ще изтърпи при първоначален строг режим, реши съдът. Той бе осъден да заплати на пострадалата жена 1516 лева за претърпени имуществени вреди, резултат от престъплението, както и 1000 лева за неимуществени вреди. Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама