Държавната финансово-стопанска гимназия в Плевен ще бъде ремонтирана по проект на общината

09:12, 29 сеп 16 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Община Плевен е започнала работа по проектното предложение за основен  ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Държавна финансово-стопанска гимназия /ДФСГ/ „Интелект”  в Плевен.

Предложението, внесено от ръководството на гимназията, беше одобрено на поредната сесия на общинския съвет. Общината като конкретен бенефициент ще  кандидатстване по процедурата „Подкрепа за професионалните училища в Република България” по  Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.,

Стойността  на проекта е 1, 4 млн. лв. с ДДС . Сумата е предвидена за подобряване на материално-техническата база, цялостно обновяване на училището (включително прилежащите дворни пространства), прилагане на енергоефективни мерки съгласно направено обследване за енергийна ефективност, издаден сертификат за енергийни характеристики на сградата на училището.

С изготвения инвестиционен проект ще се реализират строително-монтажни работи, водещи до топлинно изолиране на пода и външните стени, подмяна на дограмата (външна) с PVC дограма с двоен стъклопакет – нискоемисионно външно стъкло; топлоизолация на покрива чрез полагане на топлинна изолация.

В проекта са включени и подмяна на горивната система и  на част от тръбната инсталация; ремонт и реконструкция на ВиК инсталации; боядисване; ремонт на подови настилки, подмяна на осветителните тела в класните стаи, зали, библиотека, зала за съвещания, физкултурния салон; доизграждане на системата за видеонаблюдение на класни стаи и кабинети, ключови точки от коридори, стълбища, фоайета, училищния двор и спортните площадки

Ще се осигури достъпна среда до и в сградата на училището чрез изграждане на вътрешен асансьор с три спирки, ще бъде ремонтирана съществуващата рампа за хора в неравностойно положение, както и адаптиране на част от съществуващите санитарни възли в такива, достъпни за хора с увреждания.

 Ще се проведат мероприятия по вертикалната планировка на ДФСГ „Интелект”, целящи ремонт и възстановяване на оградите на дворното пространство и частична подмяна на настилките на футболното, баскетболно и волейболно игрища, оформяне достъпа до тях; облагородяване на дворното пространство чрез подобряване на алейната мрежа и възстановяване на цветни и тревни площи.

 Проектното предложение ще бъде депозирано за оценка от Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж” на 30.09.2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама