Сформираха екипа за управление по проекта "Център за ранно детско развитие" в община Шумен

07:28, 29 сеп 16 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В ход е процедурата за стартиране на проекта „Център за ранно детско развитие" в община Шумен и вече е сформиран екипа за управление“, съобщи координаторът Иван Иванов. Проектът е подготвен и спечелен от общината, договорът за изпълнение бе подписан в началото на септември от кмета Любомир Христов  в Министерството на труда и социалната политика.

Деца с увреждания и тежки заболявания от община Шумен ще получават специализирана помощ, рехабилитация и подкрепа. Проектът предвижда да бъдат обхванати общо 60 деца, на възраст от 0 до 7 години и 50 родители. Целта е да се подпомогнат децата в тяхното развитие. Дейността ще започне от началото на ноември, центърът ще работи в изградената по предходен социален проект  база в детска градина „Пчелица“ на ул. „Райна Княгиня“ 1 в Шумен.

По-малките - от 0-3 г. ще бъдат насочвани към услугата „Ранна детска интервенция“, а по-големите – до седемгодишна възраст ще получат и индивидуална педагогическа подкрепа, екипът ще консултира също и родителите.15-местен автомобил ще извършва и мобилна услуга по домовете.

Проектът се изпълнява по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г. по приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“.

Парите – 365 000 лв. са отпуснати като безвъзмездна финансова помощ от Европейския съюз, а срокът на изпълнение е 2 години. Дейността на центъра се явява продължение и надграждане на услугите, предоставяни в предишен социален проект на община Шумен, приключил през декември м.г.

До момента е избран тричленен екип, който ще поеме управлението на проекта, ръководител е психологът Катя Крумова. В състава влизат още координатор и счетоводител. Този екип ще проведе процедурите по подбор на персонала и ръководителя на центъра като това ще стане през октомври. Специалистите, които ще работят с децата са педиатър, логопед, кинезитерапевт, специален педагог, психолог и родител-медиатор.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама