37 предложения ще разгледа ОбС Сливен на редовно заседание

07:24, 29 сеп 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
37 предложения са включени за разглеждане и решение в предварителния дневен ред на днешната сесия на ОбС Сливен. Допълнително се предвижда на тази, или на извънредна сесия, да се разгледа План за финансово оздравяване на Община Сливен, съобщи председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

На днешната сесия ще се гласува удостояване на поета Деньо Денев и актрисата Ефимия Павлова със званието „Почетен гражданин“ - за особени заслуги към град Сливен и общината в областта на културата в чест на празника на града - Димитровден.

Четири наредби ще разглеждат съветниците на заседанието.  По протест на Окръжната прокуратура са предвидени промени в две от съществуващите наредби – за рекламната дейност и на Наредбата за реда при поставяне на временни преместваеми съоръжения за търговия.

Ще се гласуват две нови наредби - за определяне размера на местните данъци и наредба за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства, т.н. „синя зона”.

На тази сесия ще се разглеждат предложения, свързани с управлението на „ДКЦ – 1 Сливен”, продажби на общински имоти по чл. 15 на ЗУТ, приемане на подробни устройствени планове на части от Сливен, приемане на програма за празника на града 26 октомври, Димитровден. Сред предложенията за гласуване са финансиране на одобрени проекти от есенна сесия на ОбФ „Култура”, отпускане на финансови помощи в културната и социална сфера, персонални пенсии и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама