Баскетболният „Тони-7” с отбор за първенството при жените (аудио)

17:15, 28 сеп 16 / Спорт 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на баскетболния „Тони-7” – Сливен подаде заявка за участие в първенството при жените в група „А-2”, съобщи за Topnovini.bg президентът на клуба Ивайло Христов. Освен сливенския тим, сред заявените са и съставите на Рилски спортист, НСА, Берое /Стара Загора/, Асеновец 2005, Левски, Монтана, Славия и Черно море.

Христов поясни, че повечето състави, както и сливенският, ще участват в надпреварата изцяло със свои състезателки в девическа възраст, което ще им даде право да се класират директно за финалите на тази възраст. Идеята на клуба е да обиграва своите състезателки, които ще трупат опит в двубоите срещу опитни съперници.

„Отборът на „Тони-7” разполага с много добри състезателки, които са последна година при девойките и е необходимо да се търсят варианти да играят повече мачове. Имаме шанс да сме сред най-добрите в девическата група”, каза още президентът на клуба, който е и треньор на отбора. По думите му финансирането на клуба ще става с лични средства и с подкрепата на спомоществователи.

Все още от БФ по баскетбол не са обявили кога ще стартира първенството и схемата, по която ще се проведе надпреварата. Федерацията е с нов Управителен съвет и до края на седмицата да бъде регистриран в съда, след което ще бъде утвърдена програмата за мачовете. В същото време стана ясно, че в Елитната група при жените за новия сезон ще участват само пет отбора - Монтана 2003, Хасково 2012, Берое /Стара Загора/, Нефтохимик и Септември 97.

В прикачения звуков файл, вляво от заглавието, чуйте още за БК "Тони7" в разговор с Ивайло Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама