Прокуратурата внесе в съда делото срещу организатора на атентата срещу Алексей Петров

16:01, 02 сеп 16 25 2645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Роман Логвиненко. Той е обвинен, за това че е организирал опит за убийство на Алексей Петров. Това става ясно от съобщение на сайта на прокуратурата.

Припомняме, че на 29.10.2015 г. в гр. София около 08.35 часа в кв. „Кръстова вада“, на Т-образно кръстовище между улиците „Проф. Милчо Лалков„ и ул. „Светослав Минков“ Темпински и Чорний беше направен опит да бъдат убити Алексей Петров и Стефан Борисов. По колата им марка „Mercedes S 500 Gard“ бяха произведени изстрели с гранатомети, заплашвайки по този начин живота за мнозина.

След инцидента баретата дори обяви награда за човека, който даде достоверна информация за извършителя или организатора на поръчката срещу него.

Според държавното обвинение Логвиненко е склонил умишлено, Артьом Темпински и Максим Чорний, които се считат за физическите извършители на нападанието, както и Йевен Балков – с роля на помагач, да участват в извършването на убийството на бившата барета.

Прокуратурата сочи украинския гражданин като човека, който е давал наставления и разпореждания за извършване на атентата. Той е обещал и 200 000 евро на тримата, за да осъществят покушението. Освен това, умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез набавянето на два броя гранатомети РПГ-22, давал е съвети, разяснения и е организирал следенето на Петров. Обвиняемият е набавил и леките автомобили за извършване на престъплението – марка „Ситроен Саксо“ и „Опел Астра“.

Разпитан в хода на досъдебното производство,обвиняемият Роман Логвиненко не дава обяснения. Очаква се Софийски градски съд да насрочи първото заседание по делото.

Разследването срещу останалите съучастници продължава в отделно дело. Роман Логвиненко е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама