Борисов щял да се кандидатира за президент на следващите избори

09:07, 01 сеп 16 / Политика 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще се кандидатирам, ще съм на възраст, когато съм дал много в изпълнителната власт, заради играта, за да участвам. С тези думи премиерът Бойко Борисов съобщи в ефира на бТВ, че възнамерява да се кандидатира не на тези, а на следващите президентски избори.

Относно вчерашното изказване на кандидата на БСП ген. Румен Радев, че ще спечели срещу Борисов на предстоящия през ноември вот, Борисов обяви, че „Радев прекрасно го знае, лидерът на ГЕРБ няма да участва и затова е бабаит“.

ГЕРБ ще обяви кандидата си в началото на октомври. Борисов помоли да не му се задава повече въпросът дали ще се явява и сега и подчерта, че има да довършва втория си мандат като премиер.

„Говорител на Ердоган, пощенски гълъб - това някой идиот само може да го каже, защото нито Джо Байдън е пощенски гълъб, нито е адвокат“, отговори Бойко Борисов на обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Не знам кой е, но само такъм човек може да изрече подобни думи, когато президентът Обама, вицепрезидентът Джо Байдън, Путин, кой ли не, търсят - сега на 8 септември и външният министър на Европа Могерини, отиват в Турция да търсят варианти за колкото може по-голямо успокояване“, допълни той.

„Имаме 80-милионна държава на границата си, която е икономически колос. Ако вземе да се срива финансово и политически плюс войната, която се води, последиците са катастофални“, напомни Борисов и настоя, че това дори не е посредничество, защото става дума за нормални отношения между съседни държави.

Лидерът на ГЕРБ се пошегува, че на 2 октомври, когато бъде обявен кандидатът, "ще е минал ретроградният Меркурий", заради който съпартийците му не искали нищо да започват. В деня на огласяване на името на кандидата ще започнат да се разпространяват и вече готовите дотогава рекламни материали за него - плакати, картичики, сувенири, съобщи той. "От 2 октомври до 6 ноември ще им (на избирателите) втръсне от кандидата на ГЕРБ", допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама